Rusia speră ca SUA să fie suficient de înțeleaptă pentru a evita o confruntare directă

kremlin

Moscova speră că Washingtonul va da dovadă de suficientă prudență pentru a împiedica escaladarea situației până la o confruntare directă, a declarat Alexander Darchiyev, directorul Departamentului nord-american al Ministerului rus de Externe, într-un interviu pentru TASS.

„Nu putem decât să sperăm că Washingtonul va ține cont de vocea rațiunii și nu va lăsa ca situația să escaladeze până la punctul unei confruntări directe între Rusia și Statele Unite. În caz contrar, ruperea legăturilor diplomatice va deveni o realitate, cu toate consecințele cuvenite”, a declarat diplomatul rus.

Darchiyev a subliniat că Statele Unite au fost cele care „au început să învârtă volanul distrugerii relațiilor bilaterale”.

„Washingtonul a ales să se autoizoleze de Moscova, dar acum încearcă să transfere vina, ca și cum altcineva a adus aceste relații la punctul de neîntoarcere, nu actuala administrație”, a spus el. „Nu căutăm să le rupem complet, dar nu vom tolera provocările malițioase care nu ne lasă altă opțiune”.