Rusia reactioneaza impotriva „tarilor neprietenoase” si nu mai accepta platile pentru furnizarea gazului in euro si dolari

Vladimir-Putin-640x400

Rusia va refuza să accepte plăți pentru livrările de gaze naturale în valute „compromise”, inclusiv dolarul și euro, și va trece la plăți în ruble, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, la întâlnirea cu cabinetul sau.

„Am luat decizia de a implementa în cel mai scurt timp posibil pachetul de măsuri de transfer de plăți – vom începe cu asta – pentru gazele noastre naturale furnizate statelor așa-zise „neprietenoase” către ruble rusești”, a spus președintele.

Rusia va continua să furnizeze gaze altor țări în conformitate cu volumele și prețurile stipulate în contractele încheiate anterior, a menționat Putin.

„Aș dori să subliniez separat că Rusia va continua cu siguranță să furnizeze gaze naturale în conformitate cu volumele, prețurile, principiile de stabilite în contractele încheiate anterior”, a adăugat șeful statului.

„Cer guvernului să dea o directivă adecvată Gazprom-ului cu privire la modificarea contractelor efective. În același timp, tuturor consumatorilor străini trebuie să li se ofere posibilitatea de a efectua tranzacțiile necesare”, a spus Putin.