Rusia neaga masacrul din Bucha, cere discutarea situației la înalt nivel și susține ca a descoperit imagini false

bucha

Rusia neagă categoric acuzațiile de implicare în uciderea civililor din Bucha ucraineană, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Peskov a mai spus că Rusia este în favoarea discutării situației de la Bucha la cel mai înalt nivel. „Considerăm că acest subiect ar trebui discutat la cel mai înalt nivel posibil, așa că a existat inițiativa noastră de a lua în considerare acest subiect la Consiliul de Securitate. Știm că aceasta inițiativă a fost blocata”, a spus el.

„Diplomatii noștri vor continua eforturile active pentru a trece această problemă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate. Subiectul este prea serios”, a continuat Peskov.

Kremlinul nu are încredere în videoclipurile cu civili uciși la Bucha, deoarece acestea conțin falsuri, a mai spus secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

„Această informație ar trebui pusă serios la îndoială”, le-a spus el reporterilor când a fost solicitat să comenteze despre zeci de civili uciși în orașul ucrainean.

„Din ceea ce am văzut, materialele video nu pot fi de încredere în multe privințe, deoarece specialiștii noștri din Ministerul Apărării au identificat acolo semne de fals video și diverse falsuri”, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Lui Peskov i-a fost atrasă atenția și asupra faptului că jurnaliştii din mass-media internaționala au fost prezenți în Bucha și au folosit materiale video filmate personal în reportajele lor. El a fost întrebat dacă Kremlinul consideră și aceste videoclipuri ca fiind false.

Auzind că este vorba despre filmări realizate de un corespondent BBC, Peskov a spus: „Nu sunt familiarizat cu aceasta informatie. Vorbim despre filmările care au stat la baza acuzațiilor care au început să rasune”.