Rusia il ironizeaza pe seful NATO si anunta ca nu este interesata de declaratiile lui Jens Stoltenberg

jens stoltenberg1

Moscova nu va mai lua în serios nicio declarație a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a fost numit la conducerea băncii centrale a Norvegiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-o conferință de presă.

Ea a făcut aceste comentarii ca răspuns la declarația lui Stoltenberg că ușile NATO vor rămâne deschise pentru Ucraina.

„Aceste declarații făcute de Stoltenberg, care este secretarul general al NATO – sau un bancher, încă sunt confuza, nu ne mai interesează”, a spus ea. „Nu este o persoană ale cărei declarații vor fi considerate la Moscova drept argumente serioase. El este un NATO.

Diplomatul a spus că speră ca discuțiile constructive cu SUA și NATO privind garanțiile de securitate vor continua.

„Aceste probleme necesită o conversație aprofundată și de fond”, a spus ea. „Sau va fi ca, discutia dintre noi și ministrul britanic de externe la Moscova: o conversație între un mut și un surd”.

„Ne-am dori ca părțile să se audă reciproc, mai degrabă decât să facă prelegeri reciproce sau să facă declarații goale care sunt doar o pierdere de respirație, mai degrabă decât să urmărească respectarea preocupărilor reciproce”, a spus Zakharova.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și-a exprimat dezamăgirea la o conferință de presă în timpul unei vizite a ministrului de externe britanic Liz Truss la Moscova, săptămâna trecută, că au avut „o conversație între o persoană mută și o persoană surdă”.