Rusia face noi amenințări: „Implicarea continuă a NATO în războiul din Ucraina riscă să ducă la ciocnirea puterilor nucleare”

62247623

Serghei Ryabkov a subliniat că încercarea SUA și NATO de a amplifica și mai mult conflictul „pe care l-au inițiat în mod deliberat în Ucraina” constituie cea mai acută amenințare strategică, avertizând că „implicarea lor tot mai mare în confruntarea armată riscă o ciocnire militară directă între puterile nucleare cu consecințe catastrofale”.

Ministrul și-a încheiat discursul în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru dezarmare de la Geneva afirmând că Rusia transmite mesajul despre riscurile menționate mai sus și tuturor țărilor din „Occidentul colectiv”, notează Baha.

La rându-i, fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat că livrarea de arme Ucrainei de către Occident înseamnă „pierderi pentru toată lumea”, care vor genera „Apocalipsa”.

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele puternicului Consiliului de Securitate al preşedintelui Putin şi un fidel suporter al actualului şef de stat, a afirmat că furnizarea în continuare de arme Kievului riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală, reiterându-şi ameninţarea nuclear în contextul războiului din Ucraina, informează Reuters.

Retorica apocaliptică a lui Dmitri Medvedev este percepută ca o încercare de a descuraja NATO, condusă de SUA şi aliaţii occidentali ai Kievului, să se implice şi mai mult în războiul declanşat în urmă cu un an, care provoacă eşecuri Moscovei pe câmpul de luptă.

„Desigur, pomparea armelor poate continua… şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor”, a declarat Medvedev pentru cotidianul Izvestia.

„Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”, a adăugat el.