Rusia bombardează Kievul și orașele mari ale Ucrainei. Răzbunarea Moscovei pentru podul din Crimeea

kiev

Rusia a bombardat Ucraina de la primele ore ale dimineții, ucigând civili și distrugând infrastructura, în aparentă răzbunare după ce președintele Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul spre Crimeea a fost un atac terorist, potrivit Reuters.

Rachetele au lovit Kievul, cele mai intense lovituri asupra capitalei de la începutul războiului. Explozii au fost raportate, de asemenea, în Lviv, Ternopil și Zhytomyr în vestul Ucrainei, Dnipro și Kremenchuk în centrul Ucrainei, Zaporojie în sud și Kharkiv în est. Un martor din regiunea rusă Belgorod, în apropiere de granița ucraineană, a auzit, de asemenea, o explozie din zona de frontieră. În Kiev, atacurile au lovit centrului aglomerat al orașului.

Poliția orașului a declarat că cel puțin cinci persoane au fost ucise și 12 rănite.

Un crater uriaș s-a deschis lângă un loc de joacă pentru copii într-un parc din centrul Kievului.

Alte rachete au lovit din nou capitala mai târziu, tot în cursul dimineții. Pietonii s-au înghesuit pentru a se adăposti la intrarea în stațiile de metrou și în interiorul garajelor.

„Ei încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului”, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe Telegram. „Sirenele de raid aerian nu se potolesc în toată Ucraina. Sunt rachete care lovesc. Din păcate, există morți și răniți”.