Rusia anunta ca va ataca Ucraina pana cand va adopta o pozitie realista in negocieri

razboi-in-ucraina-campionatul-de-fotbal-nu-se-mai-disputa-mircea-lucescu-e-blocat-la-kiev-abramovich-e_3

Rusia va continua atacurile asupra obiectivelor militare ale Ucrainei până când Kievul va adopta o poziție realistă în cadrul discuțiilor, a declarat miercuri, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya.

Potrivit diplomatului rus, forțele ruse vizează „facilitățile de infrastructură ale Ucrainei ca răspuns la inundarea acestei țări cu arme occidentale și la apelurile nesăbuite la Kiev de a învinge Rusia”.

„Unul dintre scopurile operațiunii militare speciale este de a submina capacitățile de luptă ale armatei ucrainene. Și va fi atins prin mijloace militare până când regimul de la Kiev va lua o poziție realistă, care va face posibilă discutarea și încercarea de a rezolva aceste probleme, care ne-au determinat să lansăm operațiunea militară specială”, a spus el la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

„Până acum, ceea ce auzim de la domnul Zelensky și aliații săi nu poate fi interpretat ca fiind pregătirea pentru pace, ci este mai degrabă un limbaj al amenințărilor și ultimatumurilor nechibzuite. Sponsorii occidentali ai Kievului doar încurajează un astfel de curs iresponsabil, deoarece sunt interesați de un război pe teritoriul ucrainean intrucat face posibil ca sectorul lor de apărare să obțină profit colosal și să testeze armele NATO”, a spus Nebenzya. „În acest fel, țările occidentale caută să-și stabilească hegemonia geopolitică în detrimentul vieții ucrainenilor obișnuiți”.

Pe 4 octombrie, Zelensky a aprobat rezoluția Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei privind imposibilitatea discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin. Pe 31 octombrie, liderul rus a spus că nu vede nicio posibilitate de a discuta vreun acord cu Ucraina atâta timp cât aceasta nu arată că este dispusă să facă asta. Cu toate acestea, a subliniat Putin, bunăvoința Moscovei pentru discuții este neschimbată.