Rusia anunță că reduce activitatea militară în Kiev și Cernihiv pentru a creste „încrederea reciproca” dupa negocierile cu Ucraina

district kiev

Activitatea militară în direcțiile Kiev și Cernihiv va fi redusă pentru a crește încrederea reciprocă și pentru a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor, a declarat reporterilor adjunctul ministrului apărării al Federației Ruse, generalul colonel Alexander Fomin, în urma discuțiilor ruso-ucrainene din Istanbul.

„Din cauza faptului că negocierile privind pregătirea unui acord privind neutralitatea și statutul nenuclear al Ucrainei, precum și acordarea garanțiilor de securitate Ucrainei, se pun în practică, ținând cont de principiile discutate în cadrul ședinței de astăzi, de către Ministerul Apărării al Federației Ruse în scopul creșterii încrederii reciproce și al creării condițiilor necesare pentru continuarea negocierilor și atingerea scopului final de a conveni și semna acordul de mai sus, s-a luat decizia de a reduce radical, uneori, activitatea militară în direcția Kiev și Cernigov”, a spus el.

„Pornim de la faptul că deciziile cheie relevante vor fi luate la Kiev și ar trebui create condiții pentru continuarea activității normale”, a adăugat Fomin.

El a menționat că Statul Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse va raporta mai detaliat asupra deciziilor luate la întoarcerea delegației la Moscova.

„Aș dori să mă adresez reprezentanților Ucrainei și să solicit respectarea strictă a Convenției de la Geneva privind tratamentul uman al prizonierilor de război. Solicităm excluderea practicii torturii aplicate prizonierilor noștri de război ruși și facem apel pentru partea ucraineană să ia măsuri cuprinzătoare, să excludă această practică”, a spus Fomin.