Rusia anunță că a doborât trei drone ucrainene în regiunile Briansk şi Kaluga

Apărarea aeriană rusă a doborât trei drone ucrainene în regiunile Briansk şi Kaluga, a anunţat Rusia joi, fără a preciza dacă atacurile au provocat victime sau pagube, scrie AFP.

„Noaptea trecută, o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua atacuri cu drone” a fost dejucată, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, citează news.ro.

„Două drone au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra teritoriului regiunii Briansk”, la graniţa cu Ucraina, a anunţat ministerul.

Potrivit aceleiaşi surse, un al treilea dispozitiv „a fost detectat şi distrus de apărarea aeriană deasupra teritoriului regiunii Kaluga”, la sud-vest de Moscova.

Ministerul nu a furnizat informaţii despre eventuale pagube sau victime.

Rusia este în prezent vizată aproape zilnic de drone, cum a fost cazul atacului de miercuri care a ucis trei persoane în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, potrivit guvernatorului Viaceslav Gladkov, care a dat vina pe forţele armate de la Kiev.

Pentru a şasea zi consecutiv, capitala rusă a fost de asemenea vizată miercuri de drone, care i-au perturbat traficul aerian şi au provocat pagube materiale, fără a face victime.

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat faptul că „războiul se apropie de teritoriul rusesc”.

sursa stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *