Rusia acuza un complot pus la cale de ucrainieni care ar fi minat un reactor nuclear

Rusia sustine ca forțele de securitate ucrainene și batalionul naționalist Azov intenționează să arunce în aer un reactor la Centrul Național de Cercetare al Institutului de Fizică și Tehnologie Harkov si sa acuze Forțele Armate Ruse că au lansat proiectile către un reactor nuclear experimental, a declarat luni Ministerul Apărării din Rusia.

„Forțele de securitate ale Ucrainei împreună cu militanții batalionului Azov complotează o provocare cu posibilă contaminare radioactivă a zonei din apropierea orașului Harkov. Naționaliștii au minat un reactor la un sistem nuclear experimental situat la [Centrul Național de Cercetare] Harkov. Institutul de Fizică și Tehnologie. Armata ucraineană și militanții batalionului Azov plănuiesc să arunce în aer reactorul și să acuze Forțele Armate Ruse că ar fi lansat o lovitură cu rachete asupra unui sistem nuclear experimental”, se arată în comunicat.

Ministerul rus al Apărării a remarcat că „pe 6 martie, jurnaliştii străini au sosit la Harkov pentru a înregistra consecinţele provocării, după care au acuzat Rusia că a creat un dezastru ecologic”.