Rusia a folosit din nou rachetele hipersonice

Kinzhal-Missile

Armata rusă a susținut duminică că a lansat o serie de lovituri asupra țintelor militare din Ucraina, folosind rachete hipersonice și de croazieră sâmbătă noaptea și duminică dimineața. 

Într-o declarație publicată duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din Marea Caspică iar sistemele de rachete hipersonice Kinzhal au fost lansate din spațiul aerian de deasupra Crimeei.

Konașenkov a spus că rachetele au vizat ceea ce el a descris ca fiind o bază mare de depozitare a carburanților și lubrifianților a forțelor armate ucrainene din apropiere de așezarea Kostyantynivka, în regiunea Mykolaiv din sudul Ucrainei. Konașenkov a susținut că locația a fost folosită ca bază principală de aprovizionare și realimentare pentru forțele blindate ucrainene. 

Separat, Konașenkov a spus că rachetele de croazieră Kalibr au fost trase din Marea Neagră și au vizat un atelier pentru repararea vehiculelor blindate ucrainene. 

Konașenkov a spus că rachetele de precizie lansate din aer au vizat ceea ce el a descris ca fiind un centru de antrenament al forțelor armate ucrainene în apropiere de așezarea Ovruch, în regiunea de nord a Ucrainei Jitomir. Armata rusă a susținut în acea declarație că zeci de forțe ucrainene de operațiuni speciale și „mercenari străini” au fost uciși.