Rusia a bombardat o importantă uzină de rachete și instalații de producție de gaze din Ucraina

279241531_3212952288947505_5892832455075635363_n-e1653822703822-640x400

Rusia a bombardat joi instalații de producție de gaze și o importantă fabrică de rachete în cadrul unor noi atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice din Ucraina, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

Explozii au fost auzite în mai multe părți ale țării, inclusiv în portul sudic Odesa, în capitala Kiev și în orașul central Nipru, iar civilii au fost îndemnați să se adăpostească în timp ce au fost emise avertismente de raid aerian.

Printre ținte s-a numărat și uriașa fabrică de rachete Pivdenmash din Nipru, a declarat premierul Denys Shmyhal.

„Rachetele zboară chiar acum deasupra Kievului. Acum ne bombardează (instalațiile) de producție a gazului, ne bombardează întreprinderile din Nipru și Pivdenmash”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe, citat de agenția de presă Interfax Ucraina.

Nu a fost imediat clar la ce instalații de producție de gaz se referea el.

Oficialii locali au declarat că două persoane au fost ucise într-un atac cu rachete în cursul nopții asupra regiunii sud-estice Zaporojie, trei persoane au fost rănite într-un atac asupra orașului Harkov din nord-estul țării și trei persoane au fost rănite în Odesa.

Rusia a intensificat atacurile asupra instalațiilor energetice ucrainene în ultimele săptămâni, lansând unele intre cele mai puternice valuri de atacuri cu rachete de la invadarea Ucrainei pe 24 februarie.

Ucraina a declarat că apărarea sa aeriană a doborât multe dintre rachetele și dronele lansate în ultimele săptămâni. Oficialii orașului Kiev au declarat că două rachete de croazieră și patru drone Shahed de fabricație iraniană au fost distruse joi în apropierea orașului.

Nu a existat nicio informație imediată despre morți în noul val de lovituri aeriene.

„În această dimineață, Rusia a lansat un alt baraj de rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko.

„(Președintele rus Vladimir) Putin vrea să priveze milioane de oameni de electricitate și încălzire, pe fondul temperaturilor scăzute. Trimiteți Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă pentru a evita această tragedie. Întârzierile costă vieți”.