Rusia a bombardat noi infrastructuri energetice în vestul Ucrainei

62294418

Infrastructuri energetice din vestul Ucrainei au fost atacate marţi de Rusia în noi bombardamente, după atacurile masive din ziua precedentă.

Moscova a confirmat, la rândul ei, continuarea bombardamentelor efectuate cu rachete, relatează AFP.

Au fost trei explozii asupra a două elemente de infrastructură din regiune”, a declarat guvernatorul regiunii Liov, Maksim Koziţki.

La rândul său, primarul oraşului Liov, Andrei Sadovi, a anunţat „o lovitură cu rachetă asupra unei infrastructuri critice”, care a lăsat fără electricitate 30% din oraş.

Primarul le-a cerut localnicilor să-şi facă provizii de apă, ca urmare a perturbării furnizării apei în două cartiere, problemă ce s-ar putea extinde la ansamblul oraşului.

După atacul masiv de luni, capitala Kiev nu a mai fost bombardată marţi, dar sirenele de raid aerian au fost auzite toată dimineaţa.

Compania energetică ce deserveşte capitala a anunţat că încă de marţi vor surveni sistări regulate ale furnizării energiei electrice, din cauza pierderii de putere a instalaţiilor în urma bombardamentelor de luni. Penele de curent vor afecta succesiv diferite cartiere şi nu ar trebui să depăşească patru ore consecutive.