Rusia a anuntat ca pierderile armatei ucrainene depasesc 23.000 persoane

soldati

Ministerul rus al Apărării a publicat pentru prima dată o listă cu pierderile documentate ale armatei ucrainene și ale altor structuri de putere ale acestei țări. „Astăzi, pierderile reale iremediabile documentate ale părții ucrainene se ridică la 23.367 de persoane”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe canalul de Telegram.

„Ministerul rus al Apărării are date fiabile despre pierderile reale ale armatei ucrainene, ale Gărzii Naționale și ale mercenarilor străini care au sosit”, se arată în raport.

„Documentele aflate la dispoziția Ministerului rus al Apărării mărturisesc și un număr mare de militari care au dezertat, au fost răniți sau sunt dati dispăruți”, a spus departamentul militar rus.

Armata rusă a declarat luni că a publicat cifre separate ale victimelor pentru Garda Națională a Ucrainei, derivate din documente reale ucrainene. În special, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că documentele au dezvăluit informații despre pierderi semnificative în rândul personalului militar al unității militare ucrainene 3057 și al regimentului Azov (recunoscut ca extremist și interzis în Rusia).

Pe de alta parte, presedintele Zelenski, a anuntat recent ca Rusia a pierdut peste 20.000 soldati in razboi in timp ce peste 3000 soldati ucraineni au murit in confruntarile armate.