Rusia a anunțat ca a trimis 75 tone de ajutoare umanitare în Herson

Handing out humanitarian aid in Kharkiv Region

Militarii ruși au livrat peste 75 de tone de ajutor umanitar către Herson, a declarat reporterilor Ministerul rus al Apărării.

„Un alt ajutor umanitar din Rusia a fost livrat orașului Herson (Ucraina) pentru rezidenții locali. Camioane, însoțite de personal militar rus, au adus peste 75 de tone de ajutor umanitar în capitala regională pentru locuitorii din Herson și așezările din apropiere”, a spus Ministerul Apărării.

Ministerul a menționat că armata rusă a oferit truse de mâncare tuturor celor aflați în nevoie, inclusiv produse esențiale: cereale, paste, zahăr, conserve, cartofi, fructe și alte produse alimentare.

„În prezent, în orașul Herson se deschid magazine și piețe alimentare, dar antreprenorii locali umflă brusc prețurile la bunurile esențiale din cauza lipsei de hrană. Majoritatea locuitorilor orașului nu pot cumpăra alimente, având în vedere că guvernul și angajatorii au încetat să plătească salariile și serviciile sociale. indemnizaţii”, a subliniat ministerul. 

De aceea, mulți locuitori din Herson și regiune vin zilnic în punctele în care pot primi ajutor umanitar din Rusia, a adăugat ministerul.