Rugbiștii de la Politehnica Iași încheie prima parte a sezonului pe locul 5

FB_IMG_1654509757563

CS Politehnica Iasi, formație pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a pierdut duminică, scor 9-69 (3-33), partida disputată pe Stadionul „Tepro” cu Steaua București în ultima etapă a Grupei B a Ligii Naționale de Rugby. Punctele formației iesene au fost reușite de Sergiu Michiduță, din trei lovituri de pedeapsă.

Echipa ieseana a evoluat în următoarea alcătuire: Dinu (’56 Stanciuc; ’79 Gherasim), Goncear (’56 Matei), Platon (’76 Goncear) – Bișoc (’66 Sandu), Fânariu (’76 Ghinuț) – Holbocianu, Baboiu, Arăriței – Vaman (căpitan; ’56 M. Chiriac), Michiduță – Gafița, G. Neagu, Vlad Bălan (’74 Nicuță), Micu – Matveev.

La Steaua au fost titulari și cei patru „internaționali” care acum câțiva ani apărau culorile formației iesene: Vasile Bălan (fratele lui Vlad), Butnariu (a fost desemnat omul meciului), Plai și R. Neagu (fratele lui George).

Politehnica incheie pe locul al cincilea din șapte formații prima parte a campionatului. Un rezultat favorabil acasă cu CS Năvodari (scor 17-20) sau în deplasare cu Grivița București (10-17) ar fi dus Iasul pe locul al treilea, în spatele celor de la Steaua și de la Dinamo. Poli continua campionatul în play-out-ul de zece echipe, acolo unde se va pleca de la zero.