Roţi blocate, maşini pe trotuar

Sharing is caring!

Ca in Iasi se parcheaza si pe trecerea de pietoni, in mijlocul intersectiei sau pe marcaje, nu mai e o noutate. Scuza soferilor se cunoaste prea bine: din lipsa de locuri de parcare, am parcat pe trecerea de pietoni sau… unde vreau pentru ca am o masina prea scumpa ca sa aiba cineva curaj sa-mi blocheze rotile. Problema parcarilor e, intr-adevar, recunoscuta de toate autoritatile dar trotuarul e al pietonilor, la fel ca si zebra.

Si daca nici amenzile nu ii sperie pe soferii care isi lasa masina in locurile interzise, atunci ce ramane de facut? Astazi, de exemplu, pe strada General Berthlot, toate masinile intalnite erau parcate neregulamentar. Doar una, insa, avea rotile blocate. Intre timp, va reamintim tarifele Serviciului Ridicari masini, blocari roti.

Tarife Ridicari masini / Blocari roti

– ridicarea și transportul vehiculelor – 430 lei (TVA inclus);

– ridicarea vehiculelor pe autoplatforma de transport – 290 lei (TVA inclus);

– depozitat autovehiculele /vehiculele staționate- 45 lei de autovehicul (inclusiv TVA) pentru 24 ore.

În cazul autovehiculelor ridicate, relaţii se pot cere la numărul de telefon: +40 232 230 015.

Activitatatile de blocare a rotilor si ridicare a masinilor se realizeaza in locurile unde oprirea, staţionarea şi parcarea sunt interzise prin lege, respectiv: pe trotuare unde se restricţionează traficul pietonal, pe spaţii verzi, în staţiile publice destinate transportului public local de călători, în locuri de parcare rezervate transportului de persoane şi bunuri în regim de taxi, în parcuri. Agenţii Poliţiei Locale din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei sau polițistul rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași dispun măsura ridicării autovehiculelor parcate sau staţionate neregulamentar, asistă la aceste operaţiuni şi aplică sancţiuni conform prevederilor legale în vigoare.

shares