Romsilva și Posta Romana au încheiat un protocol pentru compensarea sumelor aferente lemnelor de foc

Regia Natonala a Padurilor – Romsilva si Compania Nationala ”Posta Romana” S.A. au incheiat marti, 23 ianuarie, un Protocol de Colaborare prin care beneficiarii cardurilor de energie sa poata utiliza sumele alocate in vederea achizitionarii de lemn pentru incalzire de la unitatile din structura regiei.

Astfel, in baza cardului de energie valabil la data la care se efectueaza plata prin servicii de mandat postal, a actului de identitate al beneficiarului de sprijin si a facturilor emise de ocoalele silvice din structura Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, persoanele fizice pot solicita compensarea sumelor aferente lemnului pentru foc care urmeaza a fi livrat de ocoalele silvice, in limita sumelor disponibile.

Prin Ordonanta de urgenta nr. 166/2022, Guvernul Romaniei a aprobat unele masuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea pretului la energie, suportat partial din fonduri externe nerambursabile.

In anul 2023, directiile silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au valorificat masa lemnoasa fasonata, prin vanzare directa, in principal lemn de foc, catre populatie si alti beneficiari, conform reglementarilor legale, un volum de 2,14 milioane metri cubi.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Toate padurile proprietatea publica a statului detin certificarea managementului forestier in standard international. 

De asemenea, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, precum si 12 herghelii de stat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *