Romsilva se laudă ca au scăzut tăierile ilegale

foto_defrisari

Regia Nationala a Padurilor anunta o mare victorie la bilantul primelor 6 luni din an. Taierile ilegale au scazut puternic in padurile de stat cu aproape 20 la suta, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Romsilva nu explica in schimb cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce s-au inchis ochii atatia ani la jaful generalizat din padurile romanesti. In primul semestru din acest an s-au înregistrat 15.623 de metri cubi tăiați ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva față de 19.450 de metri cubi în perioada similară a anului trecut.

Angajații Romsilva au efectuat în total, în primele șase luni, 45.000 de acțiuni de control la circulația materialului lemnos, din care 8.900 au fost efectuate împreună cu Poliția Română. În total, au fost constatate 813 infracțiuni silvice, din acestea fiind soluționate până în prezent 15.

Totodată, au fost constatate 6.118 de contravenții silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de aproape 13 milioane de lei, fiind confiscați și 8.166 de metri cubi de lemn. Valoarea totală a pagubelor provenite din tăieri ilegale și pășunat abuziv se ridică la aproape 7 milioane de lei.