Romsilva investește anul acesta 3 milioane de lei în turism, după ce veniturile din spațiile de cazare pe care le deține au crescut constant

Regia Națională a Pădurilor Romsilva, compania care administrază pădurile proprietate publică a statului, este și un jucător mai discret pe piața turismului. Cu cele 44 de spații de cazare clasificare în portofoliu, a realizat anul trecut venituri de 4 milioane de lei. Pentru anul acesta și-a bugetat investiții de aproximativ 3 milioane de lei.

Regia Națională a Pădurilor a realizat în prima jumătate a acestui an din închirierea spațiilor de cazare pe care le deține venituri de aproximativ 2 milioane de lei, cu peste 11% ai mult decât în perioada similară a anului trecut și la jumătate față de 2022 când încasările din turism ale companiei de stat au atins 4 milioane de lei, au declarat pentru Economica reprezentanții companiei.

Societatea care administrează pădurile proprietate publică a statului operează pe piața turismului cu aproximativ 100 de locuri de cazare în 44 de vile cu 3-10 camere situate în toată țara, exceptând litoralul. Și, pentru că afacerea este în creștere, și-a bugetat pentru anul acesta investiții de aproximativ 2,6 milioane de lei pentru modernizări, reabilitări și dotări ale spațiilor de cazare la care se adaugă alte 414.000 de lei pentru construcții noi pe raza județului Sibiu.

“Gradul de acoperare a acestor spații este în creștere din 2019 când, datorită situațiilor excepționale pentru cazare, aceste spații au fost descoperite de către turiști”, au mai spus oficialii Romsilva.

susra economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *