ROMSILVA dă vina pe CNAIR pentru tragedia de ieri. Compania de drumuri spune că vântul a doborât copacul

810f3f04-ff10-41c2-a8ca-2cf4236e9114

O familie din Bucureşti mergea în concediu în Vatra Dornei, iar la un moment dat, în zona localităţii Iacobeni, un copac uscat s-a rupt şi a căzut de pe versantul ce mărginea șoseaua chiar pe maşina aflată în mers.

Din nefericire, trunchiul respectiv a lovit violent partea din dreapta a maşinii respective accidentând mortal pasagerul din față dreapta, respectiv o femeie de 43 de ani din Bucureşti, soţia şoferului.

„Incidentul s-a petrecut pe drumul DN17, arborele rupt de vânt făcând parte dintr-o pădure privată, căreia Direcția Silvică Suceava, prin Ocolul Silvic Iacobeni, îi asigură doar serviciile de pază a fondului forestier. Administratorul drumului este responsabil pentru siguranța în trafic. Administratorul drumului inspectează periodic drumul și dacă există arbori care pun în pericol siguranța rutieră, sesizează administratorul fondului forestier, care trebuie să înlăture pericolul. Ocolul Silvic Iacobeni nu a fost sesizat anterior producerii acestui incident de administratorul drumului în privința arborilor care pun în pericol siguranța circulației în zona respectivă”, arată Romsilva într-un comunicat.

Compania de drumuri spune că vântul puternic a doborât copacul.

„Pe DN17, Iacobeni, jud. Suceava, din cauza vântului foarte puternic, un arbore s-a prăbușit peste un autovehicul în care erau patru persoane. (…)
Menționăm că în zona evenimentului este în vigoare o atenționare de COD PORTOCALIU de vânt puternic până astăzi (joi – n.r.) la orele 21:00, iar rafalele de vânt pot atinge și 55 – 60 km/h”, a transmis CNAIR într-un comunicat.