Romii din Vadu Moldovei au confundat carantina cu inchisoarea

Este motivul halucinant pentru care zeci de persoane de etnie, dintr-o comuna din judetul Suceava, au mintit autoritatile atunci cand au trecut granita, ca sa ajunga in Romania.

Oamenii au declarat la vama ca vin din Germania, desi se intorceau din Italia, exact dintr-un oras grav afectat de infectia cu coronavirus. Politia din Suceava a deschis o ancheta.

Cel putin 20 de persoane de etnie au ajuns in tara, in urma cu doar cateva zile, cu masinile persoanele. La punctul vamal, au declarat ca vin dintr-o zona neafectata de coronavirus. In realitate, insa, cu totii se intorceau din Italia, din orasul Bergamo.

Inspectorul scolar sustine ca oamenii s-au intors de la munca, din Italia. Desi vin dintr-o zona de risc, cetatenii nu au fost verificati de medici si nici nu li s-au impus masuri de preventie sau dezinfectie.

Autoritatile locale au deschis o ancheta, iar cetatenii vor fi verificati de medicii epidemiologi.

Alexandru Moldovan, prefect Suceava: „Am decis sa ne deplasam in comunitate cu o echipa cu un doctor de la DSP, precum si politisti din cadrul IPJ, pentru o mai buna informare si verificare a celor care au calatorit sau care vor veni din zonele cu probleme”.

In perioada urmatoare, alte zeci de persoane sunt asteptate sa ajunga in Romania si sa isi duca traiu, mai departe, in comuna Valea Moldovei din judetul Suceava.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!