Romeo Vatră: „Asistăm la o nouă tentativă frivolă a lui Maricel Popa prin care încearcă să-şi ascundă propriile eşecuri”

foto_Romeo_Vatră

Cum rezolvăm problemele ieșenilor?

„Asistăm, zilele acestea, la o nouă tentativă frivolă a lui Maricel Popa prin care încearcă să-şi ascundă propriile eşecuri, arătând cu degetul către liberali, în fapt, cei care i-au lăsat la cheie o serie de investiţii cruciale pentru dezvoltarea judeţului. Am urmărit cu îngrijorare declaraţiile recente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi referitoare la situaţia Parcului Industrial Leţcani, acesta făcând referire la faptul că investiţia nu poate fi folosită din vina directorului Industrial Park, inducând, în mod eronat, ideea că acesta ar fi plagiat regulamentul de funcţionare al unui parc similar din Oradea.

Este evidentă reacţia rău intenţionată a lui Maricel Popa, în condiţiile în care regulamentul în cauză a fost dat ca exemplu, mai ales dacă ne referim la municipiul Oradea, condus de administraţie liberală şi care poate reprezenta oricând un model de bună practică pentru Iaşi, din toate punctele de vedere.

Faptul că investitorii nu pot demara proiecte la Industrial Park se datorează incompetenţei adminitraţiei PSD Iaşi care, alături de guvernarea social-democrată, nu au fost în stare să depăşească bariere birocratice care depindeau, în totalitate, de aceştia. Mai mult, asaltul politic orchestrat de Maricel Popa asupra instituţiilor subordonate arată, în mod vădit, disperea acestuia de a controla totul, într-o manieră netransparentă.

Nu e de mirare că preşedintele CJ Iaşi, după mai bine de doi ani de mandat, pune pe butuci toate investiţiile subordinate, un alt exemplu fiind Aeroportul Iaşi, aflat pe linie de stagnare şi lipsit de orice urmă de viziune pentru dezvoltare, ajuns acum la limita capacităţii de procesare. În modul caracteristic manipulativ, prin diminuarea cotizaţiilor sau neaprobarea bugetelor, Maricel Popa pune piciorul în pragul progresului unor structuri subordonate cum ar fi ADIS sau Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, urmărind, exclusiv decapitări politice.

O altă dovadă a incompetenţei lui Maricel Popa stă în întârzierea nejustificat de mare a proiectului SMID, investiţie demarată de administraţia liberală şi, mai apoi, pusă pe butuci de preşedintele CJ Iaşi.
Capacitatea administrativă a domnului Popa s-a văzut şi atunci când anunţa preluarea unei suprafeţe la Fortus pentru posibila construcţie a unui parc industrial, proiect carei-a fost luat de sub nas, câteva luni mai târziu, de Primăria Iaşi.

Precizăm că declaraţiile iresponsabile ale lui Maricel Popa nu sunt fundamentate, având în vedere că, după mai bine de jumătate de mandat, acesta nu poate ieşi în faţa ieşenilor cu o investiţie remarcabilă, singurul lui scop fiind asaltul politic asupra celor care nu îi sunt supuşi. PNL Iaşi, prin reprezentanţii săi în administraţia locală, a susţinut mereu proiectele de investiţii, fapt demonstrat de proiectele duse la capăt şi performanţele avute de instituţiile subordinate Consiliului Judeţean în perioada administraţiei liberale.”

Romeo Vatră,
Lider de grup al consilierilor județeni ai PNL Iași