Romanul „În torent”, al scriitorului Răsvan Popescu a fost lansat la Iași

Su7txjieagQ_7O

Romanul „În torent”, al scriitorului Răsvan Popescu, a primit, ieri, cu prilejul lansării volumului în Iaşi, premiul Editurii Cartea Românească Educaţional pentru proză. Evenimentul s-a bucurat de prezenta mai multor scriitori si oameni de cultura din Iasi care au putut sa descopere franturi din romanul „În torent”.

La începutul acestui an, romanul „În torent” al scriitorului Răsvan Popescu a primit Premiul Editurii Cartea Românească Educațional pentru proză. Cu acest prilej, ieri a avut loc lansarea si premierea romanului.

Răsvan Popescu, scriitor

„In torent este cea de-a 11-a carte pe care o semnez și mă bucur să mă întâlnesc cu publicul ieșean astăzi. Este un volum scris pe linia între realitate și ficțiune, între viața mea așa cum a fost și așa cum a ajuns ea să fie transfigurată pe hârtie sau pe peliculă. Este un volum la care țin, scris la maturitate. Este ca o țesătură între lucruri care au fost și lucruri care pur și simplu au fost inventate.

„În torent” este un roman complex, în care autorul este personajul principal.

Paul Gorban, scriitor

„Autorul, prozatorul de această dată este un torent. Este în fața unui torent existențial, creațional. Dacă veți citi această carte vă veți întâlni cu o formulă transdisciplinară în sensul că această carte îmbină discursul poetic, ludic discursul limbajului de proză și discursul artelor audio-vizuale. Toată această experiență pe care a dobândit-o de-a lungul anilor de la debut și până astăzi este o experiență a umbrelor pe de-o parte. El este bântuit de fiecare om pe care l-a întâlnit. De fiecare persoană, despre care a scris ca jurnalist și pe fiecare personaj pe care l-a construit în proză.

Nichita Danilov, scriitor

„Aici avem de-a face cu un fir principal de narare. Autorul el și ea, o poveste de dragoste peste care vin flash-uri din trecut. Inclusiv din biografia autorului. Este un roman despre dragoste dar fără dragoste pentru că este acolo o căutare disperată a Sinelui și a unui colac de salvare. El caută salvarea în ea și invers.”

Autorul a publicat până în prezent mai multe volume de proză, poezie sau memorialistică şi a scris şapte scenarii de film.