Românul dat disparut pe munte în Italia a fost găsit decedat

soccorso_martin-777x437

foto: veronaoggi

Un român, în vârstă de 30 de ani, stabilit în Italia a fost găsit decedat, pe 30 noiembrie, în zona munților Lessini.

Florentin M. a plecat de acasă sâmbătă, 27 noiemrbie, în jurul orei 14.30. A doua zi, soția lui a anunța carabinierii pentru că acesta nu s-a mai întros și nu răspundea la telefon.

Salvamontiștii din Verona au început căutările de la trecătoarea Passo del Branchetto, acolo unde i-a fost găsită mașina. În noaptea de duminică spre luni, două echipe de salvamontiști cu snowmobile au ajuns la Refugiul Primaneve, apoi s-au îndreptat spre Castel Gaibana, unde telefonul mobil al românului fusese cuplat ultima oară la rețea.

Marți dimineață, Salvamontul Alpin și Detașamentul de Pompieri din Verona și-au concentrat atenția asupra zonei de teren rezultate din triangularea ultimelor două cuplări la rețea ale telefonului mobil. Imediat ce au sosit mai multe ajutoare, salvatorii au restrâns și mai mult zona de căutări din proximitatea mașinii bărbatului dispărut.

Echipa de salvamontiști care a coborât pe fundul unei văi netraversată de poteci l-a găsit pe Florentin M, din păcate echipa medicală n-au putut decât să constate decesul.

Trupul neînsuflețit era acoperit parțial de zăpadă și a fost nevoie de un elicopter pentru a-l putea scoate într-un loc accesibil.