Romanul care a murit dupa explozia hidrocentralei din Italia era din Iasi

Cincisprezece persoane lucrau la uzină în momentul exploziei. Trei muncitori au fost uciși, inclusiv doi din orașele din sud, Taranto și Messina și un bărbat din România care locuia în Settimo Torinese. Cinci persoane au fost grav rănite cu arsuri grave fiind transportați cu elicopterul la spitalele din apropiere. Două persoane sunt la terapie intensivă . Patru muncitori din Napoli, Pisa, Padova și Milano sunt încă dispăruți. Alți trei muncitori au scăpat nevătămați. 

Romanul care a decedat era din Iasi. Pavel Petronel Tănase traia in Italia din anul 2001. Barbatul s-a stins la numai 45 ani lasand indurerata sotia si doi copii gemeni. Pe langa tragedia in sine, sotia Laura s-a ales acum si cu blocarea conturilor, femeia incercand acum sa stranga bani pentru inmormantare.

Deocamdată nu se știe deocamdată data posibilă a înmormântării și nici dacă va fi organizata o singură ceremonie pentru toate victimele masacrului de la Bargi. Din acest motiv fratele și mama lui Pavel, singurele rude rămase la Iași, nu au plecat încă în Italia.

Primarul localitatii in care traia familia cât și biserica ortodoxă, s-au oferit să acopere cheltuielile pentru ceremonia de înmormântare. Laura și Pavel, au ajuns în Italia la vârsta de 24 de ani si au devenit cetățeni italieni în 2018, la fel ca gemenii lor de 14 ani, născuți în Settimo Torinese.

Autoritățile italiene au spus că explozia ar fi fost fost cauzată de o defecțiune la una dintre turbine. Potrivit lui Marco Masinara, primarul din Camugnano, explozia a avut loc în timpul lucrărilor de întreținere. O anchetă urmează să fie demarată după ce persoanele dispărute vor fi găsite și centrala va fi considerată sigură. Va reamintim, pe 9 aprilie, s-a produs o explozie la centrala hidroelectrică Bargi de pe Lacul Suviana, deținută de Enel Green Power.

Centrala electrică este situată la aproximativ 30 metri sub pământ. Si prefectul de Bologna, Attilio Visconti, a declarat că explozia a provenit de la o turbină situată la opt niveluri mai jos și a dus la un incendiu, iar podeaua de sub aceasta a fost inundată. Enel Green Power a spus că nu a fost deteriorată structura barajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *