Romanii traiesc de la o luna la alta. Venituri mici, cheltuieli mari

Sharing is caring!

Conform Institutului National de Statistica, in primul trimestru al acestui an, veniturile totale medii pe persoana in mediul urban au fost de 2356 lei in timp ce nivelul cheltuielilor medii lunare per persoana de 1944 lei. In mediul rural, s-a castigat in medie 1560 lei si s-au cheltuit 1326 lei.

Cei mai multi bani, circa 34 la suta din venituri s-au cheltuit pe mancare si bauturi nealcoolice, in timo ce 17.4 la suta au fost dedicate facturilor la apa, gaze sau electricitate. 6.8 la suta din cheltuieli sunt dedicate transportului iar 6.7 la suta pentru imbracaminte si incaltaminte.

Pentru educatie se aloca cei mai putini bani, circa 0,5 la suta din cheltuieli, in timp ce pentru sport, cultura si recreere doar 1,9 la suta.

Per total, 93.6 la suta din veniturile unei familii sunt cheltuite pe consum, taxe si impozite. Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,3%)

shares