Romanii sunt precauti inainte sa caute joburi in strainatate

Sharing is caring!

Aproape 1,3 milioane de romani s-au intors in tara in ultimele doua luni, determinati, in cea mai mare parte, de pierderea locurilor de munca pe care le aveau in tari precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania.

Speriati de impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiilor din tarile in care plecasera la munca, dar si de valul urias de infectari, acestia s-au intors acasa si au inceput, in prima faza, sa isi caute joburi noi in Romania.

Odata cu ridicarea masurilor de restrictie din multe tari europene, s-a observat si o crestere in numarul de aplicari pentru locurile de munca din strainatate. Deocamdata se observa o rezerva in dorinta acestora de a pleca.

Oamenii au inceput sa ia in calcul mai multe aspecte atunci cand se decid sa emigreze, cum ar fi certitudinea ca viitorul angajator le va oferi asigurare de sanatate sau ca vor avea un salariu suficient de mare incat sa isi poata permite ingrijiri medicale sau spitalizare in cazul unei posibile infectari cu coronavirus.

O platforma de joburi anunta ca in luna mai au fost inregistrate aproximativ 20.000 de aplicari pentru locurile de muca din strainatate, tarile cele mai cautate de candidati fiind Germania, Franta, Olanda, Marea Britanie si Grecia.

Daca pana acum cativa ani Spania si Italia dominau acest clasament, acum se afla abia pe locurile 8 si 9 in preferintele romanilor, fiind detronate de destinatii precum Austria sau Belgia.

shares