Românii prind curaj să călătorească. Au început rezervările pentru sezonul estival

Plaja in Sri Lanka

O plaja tropicala din Sri Lanka

În ciuda pandemiei, campaniile de reduceri din luna noiembrie au adus rezervări peste aşteptări pentru vacanţele de revelion şi cele din următorul sezon estival, spun reprezentanţii din turism. Explicaţia ar fi că românii au prins curaj să cumpere pachete turistice – în special online – pe fondul veştilor legate de vaccinul anti-COVID-19.

„Toate aceste anunţuri despre vaccinuri şi mobilizarea pentru vaccinarea populaţiei sunt ce aşteptam cu toţii să se întâmple pentru normalizarea situaţiei. Sărbătorile de iarnă vin cu veşti bune, vaccinul va fi adus şi în România şi avem speranţa unui 2021 în care vom călători cu mai multă încredere”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În campaniile de Black Friday, în care compania spune că a aplicat reduceri de până la jumătate din preţul vacanţelor, s-au cumpărat sejururi în toate destinaţiile oferite pentru revelion: Antalya, Sharm el Sheikh, Hurghada, exoticele Maldive şi Zanzibar. Mai mult de 2.000 de români vor intra în noul an dintr-o destinaţie însorită.

Pentru vara viitoare, cele mai multe rezervări au fost făcute pentru Antalya, Bodrum, Creta, Rhodos, Tenerife, Bulgaria, România, unde hotelierii au păstrat politica de discounturi de până la 50%. „În perioada următoare sunt active reducerile din perioada de Early Booking, care scad treptat, până la finalul lunii martie. Cumpărată acum, vacanţa în Antalya costă de la 467 de euro/persoană, cu zbor de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş sau Baia Mare, în Heraklion, Creta, Zakynthos, Rodos sau Corfu, cu zbor de la Bucureşti sau Cluj-Napoca, de la 334 de euro/persoană. Pachetul pentru Tenerife costă de la 595 de euro/persoană”, exemplifică reprezentanţii agenţiei de turism.