Românii, prietenii sportului

foto_sport

Sărăcie lucie în sportul ieşean

Potrivit unui studiu recent, 83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent. Timpul limitat și serviciul sunt principalele bariere. Studiul „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport”, relevă importanța din ce în ce mai mare pe care sportul o are în rândul românilor, ca fundament pentru un stil de viață sănătos.

Peste jumătate dintre cei chestionați afirmă că practică sport, cu diferite grade de intensitate. Cele mai practicate sporturi sunt alergarea,fitnessul, fotbalul sau mersul pe bicicletă.Sporturile care pot fi practicate în sală înregistrează frecvența cea mai crescută: 75% dintre români se antrenează cel puțin o dată pe săptămână.

Dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.
Sondajul a mai confirmat faptul că atitudinea față de sport înregistrează un trend ascendent, iar sportul rămâne un fenomen de masă, care conectează 9 din 10 români.

Studiul „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport – 2018” a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ național urban de 1040 persoane cu vârste între 18-55 ani. Colectarea datelor a avut loc în perioada 27.04.2018 – 08.05.2018.