Românii pierd bani, aruncă mâncare zilnic

foto_mancare_romania

Românii pierd bani din cauza alimentelor pe care le aruncă.Estimările arată că un român aruncă zilnic 350 de grame de mâncare, asta înseamnă 127 de kilograme pe an, pe cap de locuitor.În Europa, 200 de milioane de tone de mâncare ajung anual la gunoi. La nivel global, cifrele se ridică la 1,3 miliarde de tone.

Specialiştii spun că românii aruncă săptămânal mâncare, pentru că nu ştiu să se organizeze când merg la cumpărături. Astazi am stat de vorba cu romani care ori nu-si permit sa arunce nimic la gunoi ori stiu sa se gospodareasca foarte bine.

In toata aceasta ecuatie, primul pas gresit ar fi chiar la magazin: umplem cosul cu alimente care ajung, inevitabil, la gunoi.

Fascinaţi de promoţiile din marile magazine, românii cumpără mâncare în exces. Românii sunt fruntaşi în clasamentul europenilor care fac risipă de mâncare: o familie aruncă anual 170 de kilograme de mâncare pe an, în principal fructe şi legume, carne, lactate şi produse de panificaţie. Cel mai adesea, românul risipitor este din mediul urban, are aproximativ 35 de ani şi un salariu suficient de mare astfel încât să nu-şi dea seama de banii irosiţi pe mâncarea ce ajunge, ulterior, la tomberon.