Românii mor de foame, bugetarii își cresc salariile

parlament-spate-950

Vor crește salariile de bază ale mai multor categorii de bugetari, inclusiv la Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor, dar și din alte instituții. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților cu 195 de voturi pentru, 46 împotrivă și 8 abțineri.

Personalul din cadrul Ministerului Sănătății va beneficia de salarii majorate cu până la 25%.

Funcționarii publici din cadrul Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Angajații din Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază de o majorare a salariului de bază de 15%.

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii vor avea salarii majorate cu 15%.

Personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază de o majorare a salariului de bază de 15%.

Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.