Romanian Fashion Week revine la Iași după 11 ani

catwalk-fashion_pixabay

Romanian Fashion Week cel mai cunoscut eveniment dedicat modei românești revine, la Iași după mai bine de un deceniu de la ultima sa ediție. Festivalul se află la a XIII-a ediție și reunește atât designeri români consacrați, cât și tineri designeri. Evenimentul va avea loc în perioada 2-6 iunie, în capitala Moldovei.

Festivalul de la Iași este cunoscut drept o rampă de lansare pentru tinerii creatori de modă. De-a lungul celor 12 ediții organizate până acum, Romanian Fashion Week a lansat peste 40 de tineri designeri, unii dintre ei urmând a fi prezenți, ca designeri consacrați, la evenimentul de luna viitoare.

Irina Schrotter – antreprenor și creator de modă

„Probabil că ieșenii își amintesc, mare parte a lor, că la Iași, timp de 12 ani, din 1999,  până în 2010 am organizat un eveniment care era, cred eu, foarte drag Iașului, Romanian Fashion Week. Eveniment care aducea laolaltă, designeri cunoscuți, dar care a oferit un podium generos, mai mult de 40 de tineri designeri care s-au lansat pe podiumul de la Iași, în această perioadă de 12 ani. Noi am făcut o pauză de 11 ani, din 2010, până anul acesta, 2021, pentru că mare parte dintre designeri prezenți pe podiumul de la Iași am fost invitați pe podiumuri internaționale. Am prezentat la Berlin timp de 5 ani, apoi la Viena, și acum am considerat noi că a venit momentul să ne reîntoarcem la Iași.”

Capitala Moldovei se va transforma în nucleul creativității din România, găzduind, în cadrul Romanian Creative Week, nume sonore din domenii precum modă, arhitectură, muzică, film, publicitate, new media, design industrial.

Irina Schrotter – antreprenor și creator de modă

„Ideea noastră, a celor care organizăm acest eveniment a fost să organizăm un eveniment de tipul fashion and friends. Deci, ne-am adus prietenii, cu care noi, de altfel lucrăm din totdeauna, în industria noastră, în industria de modă. Prieteni, care sunt domeniile pe care le veți vedea începând de miercurea viitoare, de pe 2, până duminică, 6 iunie. Și anume, în afară de modă, veți vedea arhitectură, film, designe, muzică. Evident și zonă de IT, expoziții de artă digitală, lansări de tot felul de expoziții foarte provocatoare.”

Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.