Romania va primi transa a doua din PNRR

𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬̦𝐞 𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐞𝐫𝐚𝐦𝐛𝐮𝐫𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬̦𝐞 𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐛 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐮𝐦𝐮𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚

În urma evaluării parțial pozitive cu privire la cererea de plată a României, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2021/241 privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, s-a autorizat plata contribuției financiare pentru cea de-a doua tranșă cu o valoare de 3,16 miliarde euro în cadrul PNRR (din care 2,14 miliarde euro sprijinului nerambursabil și 1,02 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut). Astfel, în urma scăderii procentului aferent prefinanțării, România va primi în contul Băncii Naționale a României suma de 2,75 miliarde euro.

În cazul cererii de plată nr. 2, Comisia a considerat că 49 din cele 51 de jaloane și ținte au fost îndeplinite în mod satisfăcător, pe baza justificărilor furnizate de România. Suma în valoare de 53 milioane euro sub formă de împrumut a fost suspendată până la îndeplinirea satisfăcătoare a jaloanelor 129 și 133, dar nu mai târziu de jumătatea lunii martie 2024.

Reamintim că, până în prezent prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România a încasat suma totală de 6,35 miliarde euro, reprezentând prefinanțarea în procent de 13% cu o valoare de 3,79 miliarde euro și Cererea de plată nr.1 cu o valoare de 2,56 miliarde euro.

Valoarea totală a sumelor încasate la care se adaugă si valoarea tranșei aferente cererii de plată nr. 2 este de 9,1 miliarde euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *