România trimite două aeronave Spartan cu ajutoare pentru sirienii afectați de cutremur. Un transport ajunge la Gaziantep, al doilea la Beirut

aeronava-Spartan2-640x400

Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută marți, 14 februarie, o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectată de cutremurele din 6 februarie, transmite MApN.

„În baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, aeronavele militare vor transporta bunuri materiale donate de statul român şi vor decola din Baza 90 Transport Aerian marți, 14 februarie, în jurul orei 9.00”, se arată în comunnicatul citat.

Una dintre aeronave va zbura pe ruta Otopeni – Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban).

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în anul 2019, în Albania, arată MApN.