România trimite 55 de tone de bunuri în Libia, țară în care peste 11.000 de oameni au fost uciși de inundații

U.S. Airmen from the 336th Fighter Squadron, 4th Fighter Wing, Seymour Johnson Air Force Base, North Carolina, prepare their F-15E Strike Eagles for a series of integrated training sorties during operation Castle Forge alongside F-16 aircraft from the Romanian Air Force’s 53rd Fighter Squadron, Borcea 86th Air Base, Romania, Oct. 22, 2021. Castle Forge is a U.S. Air Forces Europe-Air Forces Africa-led, joint, multi-national operation. It provides a dynamic, partnership-focused training environment that raises the U.S. commitment to collective defense in the Black Sea region while enhancing interoperability alongside NATO allies (U.S. Air Force photo by Capt. Andrew Layton).

Forțele Aeriene Române transportă în Libia un total de 55 de tone de bunuri, constând în produse alimentare și articole pentru adăpostire.

 O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către țara afectată de inundații catastrofale.

Au fost planificate șase curse pe această rută.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 32 din 2023.

La șase zile după ce puhoaiele ca un tsunami au distrus un sfert din orașul libian Derna, bilanțul victimelor crește dramatic. Sunt 11.300 de morți și 10.100 de dispăruți.

Echipele de salvatori, unele venite din Italia și Turcia, caută supraviețuitori, dar și trupurile morților după ce două baraje s-au rupt, în urma ploilor puternice aduse de furtuna Daniel.

Salvatori turci caută prin apa care le ajunge până la brâu, înconjurați de resturi de tot felul. Un sfert din orașul Derna a fost devastat după inundații apocaliptice, ca un tsunami, provocate de ruperea a două baraje după ploi ca la potop.

sursa stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *