Romania trece la ora de iarna in acest week-end

In ultimul week-end din luna octombrie, în noaptea dintre 28 și 29 octombrie, Romania va trece la ora de iarna. Va fi cea mai lunga noapte a anului cand ora 4.00 va deveni ora 3.00.

In 2018, a fost o initiativa in Parlament de a renunta la schimbarea orei insa initiativa a fost respinsa, inclusiv Guvernul exprimandu-si dezacordul fata de aceasta initiativa. Dupa un an, Comisia Europeana a propus eliminarea schimbarii sezoniere a orei dar 80 la suta dintre participantii la un sondaj online nu au fost de acord.

Doar 40% din țările lumii vor face această schimbare. Restul de 60 % au decis să renunțe la această schimbare pentru totdeauna. Desi Uniunea Europeană a rămas împărțită în privința schimbarii orei iar Parlamentul European a inițiat discuții privind eliminarea ei, europarlamentarii nu au ajuns încă la un consens.

Comisia Europeană a recomandat statelor membre să păstreze regulile actuale între 2022 și 2026. Prin urmare, schimbarea orei va continua să aibă loc în toate țările din Uniunea Europeană și Elveția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *