România, țara internauților

foto_statistica

Institutului Naţional de Statistică a dat astazi publicitatii unui studiu care arata ca aproape trei sferturi din totalul gospodăriilor din România, 72,4%, au acces la reţeaua de internet de acasă, în creştere cu 3,8 puncte procentuale faţă de anul anterior.
În profil teritorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).
Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporţie de 82,1% conexiunile broadband fixe urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%) şi de conexiunile narrowband (12,5%).
Proporţia bărbaţilor care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor: 79,7% faţă de 77,9%, diferenţa fiind doar de 1,8 puncte procentuale, în scădere faţă de anul anterior când se înregistra o diferenţă de 2,7 puncte procentuale.