Romania, tara incompetentilor. Bacauanii nu au apa potabila de 5 zile

reavarie

De 5 zile, locuitorii municipiului Bacau primesc apa potabila doar in intervalul 6.00 – 8.00 dimineata si 18.00 – 20.00 dupa amiaza. Reluarea furnizarii apei potabile, la parametri normali de debit si presiune, catre utilizatori, se va face treptat, pe masura umplerii retelei de distributie si functie de consum, incepand cu dimineata zilei de sambata, 5 februarie, a anuntat Compania Regionala de Apa Bacau.

Avaria conductei din Valea Uzului inca nu s-a remediat dupa ce expertul tehnic a constatat ca este obligatorie suplimentarea masurilor de stabilizare a conductei in zona schimbarii de directie (cotului de 45°), prin realizarea unui masiv de ancoraj. Astfel, s-a renuntat la umplerea aductiunii pana la finalizarea acestuia.

„CRAB a ratat soluția tehnică pentru remedierea avariei, a decis să oprească umplerea țevii și continuă să improvizeze. Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducțiunea începând de vineri dimineață și abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. Încă de marti, 1 februarie, colegul meu Gabriel Cojocaru, doctor inginer in inginerie civilă, a explicat soluția tehnică cu masivul de ancorare, aceasta fiind o banalitate tehnică nicidecum ceva excepțional”, a spus primarului Bacaului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Pana atunci, au devenit operationale 48 puncte stradale de distribuire de apă menajeră, 24 puncte de distribuire în școli și 11 locații pentru apă potabilă.

„La CRAB sunt probleme grave și nu voi lăsa lucrurile așa! Modul în care s-a acționat ne arată că cei de la CRAB sunt depășiți tehnic. Cred că se impun demisii de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesioniști veritabili și nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susținuți politic de un partid sau altul”, a completat primarul Bacaului.

Municipalitatea a cumparat 132.000 litri de apa potabila pentru distribuirea catre oameni.