România rămâne o țară sigură

WhatsApp Image 2022-06-23 at 15.33.01

Nivel ridicat de securitate în România. Pe fondul conflictului din Ucraina, au fost luate toate măsurile necesare de securitate pentru ca oamenii sa fie în siguranță. Aflat într-o vizită la Iași, directorul Statului Major al Apărării, generalul – maior Corneliu Postu a anunțat că prin apartenența la NATO, România are cel mai înalt nivel de securitate.

Războiul din Ucraina a creat o nouă ordine în ceea ce privește securitatea la nivel internațional. În acest context, România joacă un rol esențial.

„Suntem o țară sigură, suntem o țară care facem parte din NATO, fiind cea mai puternică alianță din lume. Avem garanții de securitate. Este adevărat că suntem mai atenți decât înainte dar cu certitudine, răspunsul este da. Măsurile pe care le luăm sunt unele la vedere și alte măsuri specifice pe care oricare țară le ia din perspectivă militară atunci când are în preajmă o astfel de situație de securitate, a declarat gen. maior Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.

În eventualitatea producerii unui eveniment nedorit, unitățile medicale din Iași ar fi pregătite pentru preluarea un număr mare de pacienți.

Dacă vă referiți la capacitatea medicinei militare de a rezolva problemele în această situație răspunsul este da. Avem capabilități suficiente în ceea ce privește capacitățile de diagnostic de tratament și de evacuare. Vorbesc despre Spitalul Militar Iași, a spus col. dr. Corneliu Moraru, director Spitalul Militar Iași.

Despre tot ceea ce înseamnă securitatea unui stat pe baza documentelor istorice s-a discutat în cadrul unei conferințe organizate la Spitalul Militar Iași.

Conferința ca să fim corecți, vorbește despre locul României în plan regional în ultimii 100 de ani. Probabil că pe timpul conferinței vom afla principalele provocări la care România se așteaptă. Provocările sunt cele despre care vorbim în ultima perioadă cu mai multă seriozitate, cu mai multă aplecare în special de la declanșarea acestei agresiuni total ilegale și nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, a explicat gen.maior Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.

Totodată, în cadrul conferinței de la Iași s-a discutat despre menținerea păcii și a securității la nivel național.