România, lovită de un vortex polar săptămâna viitoare. Locul în care temperaturile vor scădea la -20 de grade Celsius

De Bobotează nu am avut proverbialul ger. S-au înregistrat printre cele mai mari temperaturi din ultimii 65 de ani. În unele zone ale ţării, au fost chiar 17-18 grade Celsius. Vremea bună va fi înlocuită însă rapid de un vortex polar. Săptămâna viitoare vom avea parte de ninsori, vânt puternic iar temperatura va scădea şi cu 20 de grade.

Am avut una dintre cele mai călduroase dimineţi de 6 ianuarie de aproape 7 decenii. În sud şi vest, s-au înregistrat 8-12 grade. Iar pe parcursul zilei, temperaturile au continuat să urce la valori record pentru această perioadă. La amiază, jumătate din ţară se încălzea la 15 grade, cu maxime chiar de 17-18.

Vremea însă se va schimba radical din cauza ciclonului care afectează deja o mare parte din Europa și care va ajunge de mâine seară și în România.

Aşteptăm chiar ger, temperaturi sub -10 grade, în Maramureş în Transilvania , În mare parte din Moldova , e posibil să atingem chiar valori de -18 -20 de grade. Vom vorbi şi de precipitaţii , la început ploi dar care se vor transforma destul de repede pe măsură ce aerul rece pătrunde în lapoviţe şi ninsori

Toată săptâmâna viitoare, ţara va fi sub efectul vortexului de origine polară. Cele mai mici temperaturi se vor înregistra însă marţi şi miercuri, în nord est şi centru. Vântul va bate puternic în jumătatea estică iar la munte vom avea ninsori abundente. Stratul proaspăt de zăpadă va fi de până la 15cm. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *