„România – Limbă și Civilizație”, UAIC 2018

foto_examen

De astazi si pana pe 25 iulie 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează cea de-a 47 – a ediție a cursurilor internaționale de vară „România – Limbă și civilizație”, la care vor participa 40 de studenți și cercetători din 20 țări printre care Grecia, Canada, Elveția, Statele Unite, Austria, Coreea de Sud, Turcia, Italia, Cehia, China, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Algeria, Vietnam sau Tunisia.

Timp de trei săptămâni, tinerii vor participa la cursuri practice de limba română, dar și la conferințe și prelegeri pe diverse teme de cultură și civilizație românească.

Prin organizarea acestor activități se urmărește îmbogățirea noțiunilor de limba română ale studenților străini și, în același timp, familiarizarea cu aspectele importante ale civilizației autohtone. În fiecare săptămână, profesori din cadrul UAIC vor susține câte trei prelegeri pe teme de cultură și civilizație românească iar povestile cu si despre Romania se vor construi atat in amfiteatre cat si in activitati de cunoastere a orasului si a oamenilor de aici.