Romania investeste in construirea de penitenciare si instante de judecata

In locul spitalelor, Romania investeste in constructia penitenciarelor si instantelor de judecata. Joi s-a semnat contractul de lucrări pentru un penitenciar nou în localitatea Unguriu, județul Buzău. Investiția se ridica la aproximativ 65 milioane Euro si va asigura 900 noi locuri de detenție din care 100 în regim deschis și 800 în regim semi-deschis.

Potrivit ministrului Justitiei, Alina Gorghiu va fi construit un penitenciar de maxima siguranta in judetul Prahova. Aceasta a mai precizat ca se vor construi noi instanţe cu bani din PNRR şi că în buget au fost cuprinşi şi sume pentru onorariile avocaţilor din oficiu.

„In bugetul anului următor am prins cheltuieli pentru construirea în judeţele Alba, Buzău, Galaţi şi se va adăuga cel mai sigur a patra instanţă, sedii de instanţe noi construire din PNRR pentru care avem alocate 211 milioane lei, termenul este trimestrul II din 2026. De asemenea, am prins ca in fiecare am o sumă relevantă pentru onorariile avocaţilor din oficiu, sume necesare pentru cei care nu îşi permit să aibă avocaţi în instanţele româneşti şi vă asigur că este un număr relevant de cetăţeni. Anul trecut am avut peste 200.000 de români care nu îşi permit avocat în instanţă. 205.000 lei alocate pentru avocaţii din instanţă, pentru actele de procedură”, a mai spus Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *