România introduce formularul de localizare a pasagerului (PLF)

plf

Începând cu 20 decembrie, România va introduce formularul de localizare a pasagerului (PLF). Formulatul va fi obligatoriu și va trebui complet de către toți cei care intră în țară, din UE sau din afara blocului comunitar.

Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt utilizate de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși la o boală infecțioasă în timpul călătoriei cu avionul, nava (croaziera/feribot), calea ferată, autobuzul sau automobilul. 

Informațiile pe care călătorii le furnizează în PLF-uri pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a contacta rapid călătorii, cu scopul de a proteja sănătatea călătorilor și a contactelor acestora, precum și de a preveni răspândirea ulterioară a bolii.

Pasagerii care călătoresc în una dintre țările de mai jos (ca destinație finală) trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor prin Formularul european de localizare digitală a pasagerilor (dPLF).


• Italia

• Malta

• Slovenia