România, în topul țărilor privind traficul de persoane. Guvernul României are „toleranță zero” față de fenomen, susține Nicolae Ciucă

trafic

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că traficul de persoane este „o formă de sclavie modernă față de care Guvernul României are toleranță zero”, motiv pentru care subiectul a devenit o prioritate în ultimii doi ani.

„Este un moment important la nivel european, dar și național, de asumare și conștientizare a importanței luptei împotriva acestui fenomen de criminalitate globală, care afectează viețile celor mai vulnerabili dintre noi”, a spus Nicolae Ciucă în mesajul transmis de Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

„Încurajez toate instituțiile implicate să abordeze cu seriozitate și responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii și asistenței victimelor, dar și din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar, deoarece traficanții de persoane nu își au locul într-o societate dezvoltată și democratică”, a mai spus Ciucă.

Premierul s-a arătat încrezător că România „își va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toți partenerii instituționali, din societatea civilă și de organismele internaționale cărora vreau să le mulțumesc pentru efort și implicare!”, a mai spus Ciucă.

Potrivit rapoartelor din Europa și SUA, România se află pe primele locuri privind traficul de persoane. Majoritatea victimelor sunt femeile în vederea exploatării sexuale.