România, în stare de alertă epidemică: doi oameni au murit de gripă

spitalul de copii

Suntem în stare de alertă epidemică. Doi oameni au murit din cauza gripei: una dintre victime, o tânără de 25 de ani, fără alte probleme de sănătate. Camerele de gardă ale spitalelor sunt sufocate de pacienţi care ajung, de multe ori, în stare gravă, când abia mai pot respira. Şi nu am scăpat de ce e mai rău: vârful infecţiilor respiratorii va fi atins la două săptămâni după ce începe şcoala.

„Este o stare de alertă epidemică! Situaţia nu este scăpată de sub control!”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Este recunoaşterea oficială a realităţii crunte din spitale. Două persoane au murit din cauza gripei până acum. O femeie de 50 de ani, cu probleme medicale, şi o tânără de 25 de ani, fără comorbidităţi, care a cerut ajutorul medicilor când era deja în stare gravă.

„Nu putem lua măsuri care să blocheze din nou activitatea economică și socială în România”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Sezonul gripal a debutat cu o lună mai devreme și mult mai intens. Valul agresiv de infecţii respiratorii a început la sfârşitul lunii noiembrie.