‘România Educată’, TUIASI la masa elitelor

foto_Dan_Cașcaval

Alege să fii student la TUIAȘI

Rectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, Dan Caşcaval, a participat la lansarea în dezbatere publică a proiectului ‘România Educată’, la care Administraţia Prezidenţială lucrează încă din 2016. Evenimentul a avut loc pe 5 decembrie, la Palatul Cotroceni, iar TUIASI a participat în calitate de universitate implicată în proiect.

Rectorul TUIASI, profesorul Dan Cascaval, sustine ca proiectul „Romania Educata” reprezinta o strategie puternica pentru tot sistemul de invatamant de la noi.

Universitatea Tehnica este direct interesata de rezultatele la care s-a ajuns în sensul activităţii din liceele profesionale, liceele tehnologice, din şcolile profesionale, învăţământul dual care combină teoria cu practica în diferite companii. Si asta pentru că absolvenţii acestor şcoli ar putea fi viitori candidati TUIASI.

Proiectul „România Educată” cuprinde şapte rapoarte identificate ca fiind prioritare: „Cariera didactică”, „Echitatea sistemului educaţional”, „Profesionalizarea managementului educaţional”, ”Un învăţământ profesional şi tehnic de calitate”, „Autonomie, calitate şi internaţionalizare în învăţământul superior”, „Educaţie timpurie accesibilă tuturor”, „Evaluarea elevilor şi studenţilor”. Preşedintele Klaus Iohannis a anuntat că proiectul „România Educată” se va afla trei luni în dezbatere publică, timp în care vor fi organizate consultări cu mai mai mulţi factori, între care partidele şi guvernanţii.