România e de 20 de ani în NATO. Premierul Ciolacu: O garanție de securitate pentru țara noastră

România investeşte două miliarde şi jumătate de euro pentru a transforma baza militară în cea mai mare unitate NATO de pe continent. Până în 2040, acolo vor putea fi cazaţi 10.000 de militari şi familiile acestora. Kremlinul a ameninţat ţara noastră în repetate rânduri şi din cauza bazelor de la Câmpia Turzii şi Deveselu.Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră, spune, vineri, premierul Marcel Ciolacu, în ziua în care se împlinesc 20 de ani apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

România e de 20 de ani în NATO. Premierul Ciolacu: O garanție de securitate pentru țara noastră

„Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră. În cei 20 de ani de apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, România a devenit un pilon important și și-a consolidat poziția în interiorul alianței respectându-și angajamentele de securitate în zona Mării Negre”, spune, vineri, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul spune că România va continua să fie un actor influent și constructiv în interiorul NATO în vederea consolidării și dezvoltării alianței în așa fel încât garanțiile de securitate colectivă să asigure românilor stabilitatea și siguranța de care au nevoie pentru dezvoltarea României.

România a devenit membru al Organizației Tratatului Atlantincului de Nord, odată cu depunerea instrumentului de aderare la organizație la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la Washington, D.C., la 29 martie 2004. Ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul NATO a avut loc la 2 aprilie 2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *