România are nevoie de încă un mandat pentru preşedintele Iohannis!

Dumitru Oprea

Absolvenții pe piața muncii

În guvernarea PSD-ALDE, România a cunoscut una dintre cele mai negre perioade postdecembriste din punct de vedere al democraţiei şi al respectării statului de drept. Dacă ar fi fost după Dragnea şi Tăriceanu, azi ţara noastră ar fi arătat cu totul altfel: departe de Europa, aproape de Rusia şi de regimurile iliberale din zonă.

Preşedintele Klaus Iohannis, în parteneriat cu Partidul Naţional Liberal, a fost arma politică împotriva regimului Dragnea şi coaliţiei PSD-ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut exact ceea ce a promis: a funcţionat întru totul în limitele Constituţiei, dar s-a dovedit în momentele-cheie de criză perfect adaptat modelului „jucător“. A întârziat aberantele schimbări ale legilor Justiţiei, a întârziat cât a putut aplicarea mârşăviilor puse la cale de PSD şi ALDE.
Dacă analizăm trecutul recent, observăm că actualul preşedinte al ţării este cel mai eficient preşedinte post-decembrist al României. A găsit căi de dialog cu societatea civilă, a ţinut calea pro-europeană şi pro-atlantică neştirbită, a reuşit să pună stavilă succesivelor guverne Dragnea şi post-Dragnea în tentativele lor de a înfeuda România.
Discursul său a fost dedicat toleranţei şi viitorului.În virtutea drepturilor sale constituţionale, Klaus Iohannis a avut constant o poziţie pro-UE şi pro-NATO.
Echilibrul de care a dat dovadă a atras sprijinul din partea partenerilor strategici ai României, în toate eforturile de contracarare a atacurilor la democraţie pe care le-a manifestat guvernarea PSD.
Cea mai evidentă dovadă a acestei susţineri a fost Summit-ul de la Sibiu, în care s-au stabilit direcţiile de dezvoltare a Uniunii Europene.La nivel intern şi extern, în deriva generată de PSD-ALDE, pentru o Românie europeană, Klaus Iohannis este preşedintele de care avem nevoie pentru al doilea mandat!