România ajută Macedonia de Nord să stingă incendiile de pădure

YXNoPWIxY2E0NWYzOGYxMTc2MTk5NmE0NTY2ZWVlZTRkM2Qy.thumb

Forțele Aeriene Române ajută Macedonia de Nord să stingă incendiile de pădure. Astfel, două aeronave au decolat sâmbătă spre Skopje, a urmare a unei hotărâri emise, sâmbătă dimineață, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

O aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, din dotarea Forțelor Aeriene Române au decolat în jurul orei 10.00 spre Skopje, Macedonia de Nord, pentru a interveni în sprijinul forțelor de intervenție din această țară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile.

Aeronavele sunt deservite de aproximativ 15 de militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar.

„Având în vedere situația gravă prin care trec mai multe țări din Europa, afectate de grave incendii, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, în calitate de Punct național de contact, a notificat partenerii europeni asupra disponibilității de sprijin a României, iar prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, a fost precizată nevoia intervenției forțelor și mijloacelor oferite de țara noastră”, arată Ministerul Apărării Naționale.